Uvariť chutnú ryžu je niekedy naozaj umenie. Druhá vec je to, že každému chutí inak uvarená ryža, takže je potrebné nájsť si ten svoj vlastný spôsob prípravy. Dnešný článok vám v tomto hľadaní ideálnej prípravy pomôže. Záleží od toho, ako postupujete pri príprave, aký druh ryže použijete a či na prípravu použijete aj niečo navyše, nie len ryžu a vodu.

Ako spraviť chutnú ryžu? (Foto: unsplash.com)

NÁŠ TIP: Základ je kvalitný riad, odporúčame sadu riadu Destiny, ktoré je výborným pomerom ceny a kvality.

Všeobecné pravidlá a vylepšenia

Pre mnohých je príprava ryže doslova strašiakom, no ak dodržiavate správne pravidlá a postup prípravy, tak sa nemáte čoho báť. A zároveň myslite na to, že tréning robí majstra. Takže, postupujte takto; ako prvé si ryžu poriadne premyte, aby ju zbavili škrobu a nečistôt. Opražte ju na oleji a keď je sklovitá, zalejte ju dvojnásobným množstvom vody. Počas varenia ryžu neodkrývajte.

Keď bude dovarená, nechajte ju ešte aspoň 10 minút dovariť mimo platničky. Po dokončení ju premiešajte, aby sa nezlepila a zostala sypká. Ozvláštniť môžete ryžu pridaním cesnaku a cibule, ktoré pred ňou opečiete na oleji. Ryža je chutná, keď je dokorenená, prípadne varená vo vývare alebo na bielom víne.

NÁŠ TIP: Všetko pre domáce varenie kúpite aj online, bezpečne a s rýchlym doručením. Využívajte aj zľavové kódy a rôzne špeciálne akcie do obchodov, vďaka čomu ušetríte pri online nákupe ešte viac.

Varenie rôznych typov ryže

Guľatozrnná ryža je najvhodnejšia do rizota a dezertov, dusí sa približne 15 minút a pomer vody by mal byť na 1 šálku ryže 1,3 šálky vody. Dlhozrnná ryža, napríklad basmati, má nelepivú konzistenciu, je zdravšia a jednoduchšia na prípravu. Na 1 šálku ryže pripadajú 2 šálky vody a varí sa 20 minút. Hnedá ryža je neopracovaný druh a tiež patrí k tým zdravším variantom. Varí sa najdlhšie, a to až 45 minút, na šálku ryže idú 2 šálky vody. 

Zdroj: https://www.najlepsieroka.sk/

Ako spraviť chutnú ryžu? Prezradíme NAJLEPŠIE RADY 5.00/5 Hlasov: 3